Μενού
Η γνώμη σας μετράει
Παρακαλώ ελάτε σε επαφή με τον διαχειριστή για την παραμετροποίηση αυτής της εφαρμογής. Εάν έχετε δικαιώματα διαχειριστή, ενημερώστε στις προτιμήσεις της εφαρμογής.
Εγγραφή σε Ενημερωτικό Δελτίο
*
Φόρμα

Suggestions

Your input is valuable to us. Please send us your suggestions.
Τοπική Ενότητα Αγίου Δημητρίου

Ο Άγιος Δημήτριος είναι ένα από τα μεγάλα χωριά του νομού και διαθέτει σχετικά ζωηρή αγορά. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, την καλλιέργεια πατάτας, παντζαριών, καλαμποκιών, σιτηρών και την κτηνοτροφία.

Ο Άγιος Δημήτριος είναι ευρύτερα γνωστός για τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου που είναι ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων. Το 1978 η κυβέρνηση σχεδίασε και αποφάσισε την κατασκευή του ΑΗΣ.

Από το χωριό ξεκινάει ο δρόμος προς το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Βαζελώνα, της πανάρχαιας μονής του Πόντου. Η Ιερά Μονή ανιστορήθηκε το 1970.

Ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζει έντονη πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα.

Ο Άγιος Δημήτριος ως το 1927 ονομαζόταν «Τοπτσιλάρ» που σημαίνει «χωριό πυροβολητών» και κατοικούνταν από 40 οθωμανικές οικογένειες, πιθανότατα Γιουρούκων, που αποτελούσαν ιδιαίτερο στρατιωτικό σώμα.

Το εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος βρίσκεται στην πανέμορφη τοποθεσία που ονομάζονταν «τεκές», η οποία χρησιμοποιείται και ως τόπος αναψυχής. Πάνω από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Δημητρίου υπάγεται και το Άγιο Πνεύμα.