Μενού
Η γνώμη σας μετράει
Παρακαλώ ελάτε σε επαφή με τον διαχειριστή για την παραμετροποίηση αυτής της εφαρμογής. Εάν έχετε δικαιώματα διαχειριστή, ενημερώστε στις προτιμήσεις της εφαρμογής.
Εγγραφή σε Ενημερωτικό Δελτίο
*
Τοπική Ενότητα Ακρινής

Η Ακρινή είναι  ένα ζωηρό χωριό με αρκετή κίνηση και πολλά μαγαζιά. Ο πληθυσμός της Ακρινής, προσφυγικής καταγωγής, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ομοιογένεια ως προς τους τόπους καταγωγής των προσφύγων, που προέρχονται από το Αντάπαζαρί. Το κλίμα του ιδιαίτερα ορεινού αυτού χωριού είναι αρκετά ψυχρό.

Η Ακρινή είναι μία αρχαιότατη κώμη στην οποία έχουν βρεθεί λίθινα εργαλεία της Νεολιθικής εποχής και πολλά άλλα ευρήματα, κυρίως του 2ου π.Χ. αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παλαιοχριστιανική εκκλησία του 4ου αιώνα με τα εξαιρετικά ψηφιδωτά που βρίσκεται στο προαύλιο του Αγίου Κωνσταντίνου. Το όνομά της κατά μία εκδοχή προέρχεται από το στρατηγό του Μ. Αλεξάνδρου Ακρίνα.

Η Ακρινή είναι επίσης γνωστή για το σπήλαιο και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που εορτάζει του Αγίου Γεωργίου και της Αναλήψεως. Από την Ακρινή ξεκινάει γραφική διαδρομή προς την κορυφή Βράχος (υψόμ. 1551μ.), που συνεχίζει ως το χιονοδρομικό κέντρο Σέλι στην Ημαθία.