.

 

 

.

 

Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο
CaptchaCode

Επαλήθευση αριθμού
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων
Αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Μακεδονομάχων» Συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης παραχώρησης στο Δήμο Κοζάνης


Η Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση της συμφωνίας παραχώρησης του Στρατοπέδου «Μακεδονομάχων» και τμήματος του πρώην στρατοπέδου «Ψυχογιού» (στρατιωτικό γήπεδο) από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Κοζάνης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για τη πόλη.
 
Η κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώθηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας με τη σχετική εξαγγελία.

Σε συνέχεια των παραπάνω, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην  Αθήνα, του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και  Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Κοζάνης, Κων/νου Δεσποτίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, με αντικείμενο την παραχώρηση των παραπάνω εκτάσεων στο Δήμο Κοζάνης. Στη συνάντηση συμμετείχε και  ο Αντιδήμαρχος Λάρισας, Δημήτρης Μαβίδης εκπροσωπώντας τον Δήμο Λαρισαίων, καθώς υπάρχει αντίστοιχο αίτημα παραχώρησης.
Περισσότερα...


Δρομολογήθηκε η διαδικασία συγκρότησης του Τοπικού Ευρετηρίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Κοζάνης      Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Κοζάνης δρομολογήθηκε, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, η διαδικασία συγκρότησης του Τοπικού Ευρετηρίου στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Κοζάνης με την οργανωτική ευθύνη και τον συντονισμό του ΟΑΠΝ και την επιστημονική συνδρομή της κ. Ζωής Μάργαρη, Εντεταλμένης Ερευνήτριας του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Πρόκειται για μια πρόταση την οποία εισηγήθηκε η κ. Μάργαρη τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιστημονικής συνάντησης – αφιερώματος στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Κοζάνης και τον ΟΑΠΝ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Λαογραφικό - Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης.

Παραδόθηκε το νέο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην ΤΚ Κοίλων
Παραδόθηκε προς χρήση το νέο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην ΤΚ Κοίλων, ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου Κοζάνης, συνολικού κόστους 22χιλ. ευρώ. Την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του γηπέδου εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  Αριστοτέλης Πουτακίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως άλλα 3 γήπεδα μπάσκετ κατασκευάζονται στο ΔΑΚ ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός ακόμη στην Τ.Κ. Αλωνακίων.
 
Πατήστε εδώ για περισσότερα...
Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης