.

 

 

.

 

Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο
CaptchaCode

Επαλήθευση αριθμού
Λύνεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης των οικισμών της Δ.Ε. Ελλησπόντου από τα νερά της Ζωοδόχου Πηγής και ενισχύεται η τροφοδοσία της πόλης της Κοζάνης


Οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης των οικισμών της Δ.Ε. Ελλησπόντου Ελλησπόντου πρόκειται να δοθεί με την κατασκευή του  έργου  «ΝΕΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ» , του οποίου εγκρίθηκε η χρηματοδότηση.
Η ύδρευση των οικισμών του Ελλησπόντου, που σήμερα λόγω των γνωστών συνθηκών, γίνεται από τις πηγές της Ερμακιάς και σε ορισμένες περιπτώσεις από τις γεωτρήσεις του Βαθυλάκου, με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά, θα εξασφαλιστεί πλέον από τα νερά της Ζωοδόχου Πηγής. Επιπρόσθετα σε περίπτωση υπερεπάρκειας θα μπορεί να ενισχυθεί και το υδρευτικό σύστημα της Κοζάνης από τη συγκεκριμένη πηγή.
«Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή του Ελλησπόντου αλλά και για όλο το Δήμο, που οραματιστήκαμε, ωριμάσαμε και υλοποιούμε » δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Μείωση κατά 50% δημοτικών τελών για πολύτεκνους ΑμεΑ και απόρους

Τη μείωση δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό 50%  για πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) με ποσοστό 67% και άνω και απόρους (κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης) για το έτος 2018, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με την απόφαση 753/2018.
Για να τύχει ένας κάτοικος του Δήμου τη μείωση αυτή στα δημοτικά τέλη, πρέπει  να καταθέσει  μέχρι και 31 Μαρτίου 2019,  στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης (γραφείο προσόδων), τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Διαβούλευση: Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης με συμμετέχοντες νέους από 17 έως 23 ετών Ο Δήμος Κοζάνης ύστερα από πρόταση των φοιτητών, Στεφανίας Ζούρκα, φοιτήτριας του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνου Ρήνου, φοιτητή του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας, προχωρεί στην διοργάνωση της πρώτης προσομοίωσης δημοτικού συμβουλίου νέων στην πόλη της Κοζάνης. Μετά από πολλαπλές συναντήσεις, οι οποίες στόχευαν στην ανάδειξη της σημασίας μια τέτοιας δράσης, καθώς και στη συγκεκριμενοποίηση του τρόπου λειτουργίας της και την αποδοτικότερη δημιουργία της δομής της, και ύστερα από την απόφαση συγκρότησης οργανωτικής επιτροπής, προχωρούμε στην παράθεση των εξής πληροφοριών.

Η ιδέα της προσομοίωσης  Δημοτικού Συμβουλίου έχει την αφετηρία της στη διαπίστωση ότι οι Νέοι της Κοζάνης δε διαθέτουν το κατάλληλο βήμα, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με τα κοινά και την κοινή δράση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αποτελεί, επίσης, γεγονός το οι νέοι στη χώρα μας αποστασιοποιούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους σε εθνικό κατά βάση επίπεδο.

 Περισσότερα...


Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση και επέκταση του Τιάλειου Γηροκομείου από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη ΙωαννίδηΥπεγράφη από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου αναβάθμισης της υπάρχουσας πτέρυγας και κατασκευής νέας στο Τιάλειο Γηροκομείο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες.
«Μια σπουδαία  μέρα η σημερινή καθώς   υλοποιείται η  δέσμευση μας για εκτέλεση ενός έργου μεγάλης αξίας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Είναι ηθική μας υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να φροντίσουμε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διαβίωση τους» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ,  τον Μητροπολίτη κ. Παύλο και το σύνολο των ανθρώπων της  Μητρόπολης για την καθοδήγηση και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ειδήσεις του Δήμου Κοζάνης